dinsdag 25 oktober 2011

Toppie

Het Quest toppie bedoel ik. Die heb ik gisteren nog maar eens de volle laag gegeven. Het is in de garage inmiddels te koud om de Quest met DD-lak te behandelen dus ik heb eerst de stoute schoenen aangetrokken, toen een stuk karton in de huiskamer gelegd en daarop de Quest geparkeerd. Daarna de body langs de naad afgeplakt, en langs de rode achterpunt, en de top ontdaan van klittenband en spiegels. Lichtjes vochtig geschuurd met korrel 180 en afgenomen, ontvet en terwijl de dd-lak voorbereid. 60 gram kleur, 30 gram harder. Dat moet een half uurtje reageren met elkaar en dan kun je los. Onder de leeslamp en andere kamerverlichting, niet ideaal maar wel lekker warm, en het helpt de 2 componentenlak heel snel te drogen. Na anderhalf uur heb ik klittenband, tape en spiegels er weer opgezet en vanmorgen ben ik in een iets mooiere Quest naar m'n werk in Rotterdam gefietst.
Zondag een tochtje door de Alblasserwaard gemaakt, fotootje in het zonnig frisse windje bij de Krom in Oud Alblas.

6 opmerkingen:

 1. Een echte klusser ben je , Heb je al rubber tussen de top en body zitten of komt dat een andere keer ?
  Ik zie op de foto weer de top los , dat is zeker een aardig klusje die top los maken ? je kan niet overal even goed bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Gerrit,
  Die top ligt er nog tamelijk los op, ik heb links en rechts naast het instapgat 6 schroefjes op hun plek zitten, de rest ontbreekt en de Quest wordt (tijdelijk) bij elkaar gehouden door het plakband. Inderdaad, als je alles los moet maken ben je een half uurtje bezig, mijn ervaring is dat het wel gemakkelijk gaat met een bitje in je accutol. Ik wil er inderdaad nog rubber tussen, ik dacht er van die holle tochtstrip tussen te plakken maar dat is te dik, heb nu andere, platte foamtochtstrip, maar die moet ik nog proberen. Groeten Cor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Cor,

  Waar kan ik die DD lak vandaan halen? Mijn 3x20 Quest is namelijk ook aan een opknapbeurt toe en je verhaal inspireert me.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dapper Cor, zo met verf en al in de weer in de woonkamer. Als ik dat zou doen zou ik gefusilleerd worden vrees ik ;-)
  Het design vind ik wel mooi, het breekt een beetje de lijn. Alleen de kleur rood is een kleur die in de schemer als eerste "verdwijnt in de nacht", daar had ik persoonlijk misschien een andere kleur gekozen. Daarentegen is het contrast natuurlijk wel goed!

  Leuke blog om te lezen!

  Groetjes, Robert-Questeritus-Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Casper,

  Leuk, die inspiratie. De DD-lak is de 2componenten lak die ze bij Polyservice verkopen, maar komt oorspronkelijk van de IJssel, de fabrikant. Hier een link: http://polyservice.nl/Lakken-c-266.html Ze kunnen het ook op kleur mengen, RALnrs op de site van Velomobiel.nl
  Succes, als je het goed doet wordt 'ie heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Robert-Jan,
  Heb niet zo stil gestaan bij het effect in het donker. Recht van achteren maakt het niks uit, je ziet dan weinig Quest en daar zit de oranje reflectie met de verlichting. Van de zijkant hoop ik dat het geel en het contrast voldoende aandacht trekt.
  Ik denk wel over extra verlichting voor de donkere dagen.
  mvg Cor

  BeantwoordenVerwijderen