dinsdag 18 januari 2011

My first track

die ontstond vanzelf, met zo'n gps als de Oregons. Ik heb zaterdag een stuk gefietst en had de gps mee onderweg, om me de weg te wijzen. Dat werkt heel goed, ware het niet dat ik nog de meest handige instelling moet zien te vinden want nu ben ik nog een paar keer gestopt om met een leesbril op eens even te kijken wat dit apparaat nu weer voor moois kon laten zien. Nou, heel veel. Alleen gun ik me de tijd onderweg niet om het daar allemaal uit te zoeken, dat doe ik thuis wel. Thuis heb je dan weer geen satellietontvangst en geen snelheid dus dat gaat dan ook niet zo heel gemakkelijk. Ach, geeft allemaal niks, 't is leuk om nog een tijdje wat te ontdekken te hebben, ik hoef het niet allemaal binnen een week te weten. Ik heb wel een handige site gevonden die me op veel vragen al direct antwoord kon geven. En handige tips, bijvoorbeeld over het zelf maken van een screen protector, die niet eens zelfklevend hoeft te zijn want deze kan rondom binnen de omranding van de Oregon 450 vallen en blijft daar dan zitten. Reuze handig. Ik heb een stukje van een voorkant van een historische 'overheadsheet' geknipt (de ouderen kennen ze nog wel, van voor de beamer) en dat in iedere hoek tussen het te 'protecten' scherm en de rand gedaan. Maar terug naar de rit en de track: zie bijgaand plaatje. Taraaaah..
Jawel.

Je ziet onderweg wat rare zigzaglijnen, en dat zag ik voor m'n neus gebeuren: de Gps kon niet kiezen op welke weg ik nou reed en wisselde een aantal keren van weg. Ik niet natuurlijk maar hij wel en heeft dat blijkbaar ook een paar keer in de tracklog opgeslagen. Ik weet nog niet of en hoe dat te voorkomen is.

Verder heb ik deze week de hand weten te leggen op een nieuwe fietshelm, die eigenlijk door de fabrikant als skihelm op de markt is gebracht en door Aldi dan weer aan de man wordt gebracht. Eur 24,95 is een koopje, en voor dat geld beschikt'ie ook nog over heerlijk gewatteerde oren en een verder uitneembare wasbare voering, voortreffelijk. ook een plaatje waard:
Voor het maken van de foto heb ik 'm even over de steel van de rolveger gehangen. Lekker voor in het koudere seizoen, en ik ga er weer een vizier aan maken want dat bevalt me uitstekend. Toevallig kan ik m'n huidige helm zo op m'n bolus verschuiven dat het vizier net over het gat in de schuimkap valt zodat ik onder een soort toerkap de nattigheid en kou een beetje buiten kan houden. En dat is toch net effe lekkerder dan nat regenen en kou lijden....

3 opmerkingen:

 1. je hebt een mooi stukje gereden zo te zien!:D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Marcel,

  Mijn eerste reactie bevatte een tikfout, vandaar

  Volgens de gps is het 65 km, dus dat valt nog mee. Het is nog vroeg in het seizoen en het weer was ook niet alles..

  Met een gps fietsen is wel heel leuk om te doen!

  groeten
  Cor

  BeantwoordenVerwijderen