maandag 3 januari 2011

Beste wensen ...

... voor iedereen. Heus niet alleen voor fietsers ofzo, of zelfvoortbewegers maar gewoon iedereen. En veel zorgeloze kilometers voor hpv humans.
2010 was mijn eerste jaar dat ik een Velomobiel bezit. Ik heb eind april een 3 x 20' gekocht met volgnummer 78. Inmiddels de 4e eigenaar als je VM.nl niet meerekent, die deze kanjer een aantal keer verkocht. Lango, Francesco en Nanno waren de eerdere berijders, voordat ik, Corro om in stijl te blijven, de trotse bezitter werd. Handig, internet, daar vind je heel veel als je maar lang genoeg zoekt.
Toen ben ik ermee gaan fietsen en werd al snel enthousiast. Toen ik dat vaststelde besloot ik om dan de fiets maar op te knappen, want een VM, dat is blijkbaar voor mij nu een blijvertje. En dat heb ik geweten, een week of 7 heb ik eraan gesleuteld en allerlei verbeteringen, zowel van het web als zelfbedacht. Aangebracht en vaak weer teruggedraaid omdat niet iedere verandering een verbetering bleek. Tuurlijk is de Quest inmiddels verder doorontwikkeld en daar heb ik voor zover mogelijk veel van meegepikt. Electra, remkabels, windschermen, noem maar op, maar er zijn ook onmogelijkheden. Een 26 inch achterwiel bijvoorbeeld, dat zou zoveel aanpassing vergen dat ik beter een modernere Quest op de kop kan tikken, er komen er tenslotte steeds meer te koop. Maar ik hou deze VM, hij bevalt me nog steeds.
Toch heb ik een aantal modificaties die ik niet meer wil missen: bij de derailleurs heb ik kunststof kettinggeleiders aangebracht die ervoor zorgen dat de ketting er niet meer afloopt en dat blijkt uitstekend te werken. Ik heb de koplamp verstelbaar gemaakt, remlicht en ledrichtingaanwijzers aangebracht, allemaal handig. Er ligt voor dit jaar ook nog een aantal klussen te wachten, zoals de nog niet vervangen kogelkopjes toch vervangen, de nieuwe dd-lak nog nabewerken,(en de eerste nieuwe barst -crap- maar weer repareren en bijwerken) bestickeren en de naad tapen, de nieuwe B&M speed Ixon inbouwen en iets bedenken als armsteun, toch een proef uitvoeren met een gemodificeerde tuinstoel met mesh bespanning als zit en een nog betere constructie voor het windscherm. Verder voel ik voor de wintertijd wel veel voor een racekap achtige constructie voor weer en wind, en ik koop voor het volgende winterseizoen een paar nog betere sneeuwbanden, knobbies, zodat ik me verder nauwelijks door het weer hoeft te laten tegenhouden. Dan nog een claxon inbouwen en een betere zoemer voor m'n knippers. En alles wat me later nog te binnen schiet. Dus nog zat te doen.
Ik heb dit jaar geen gigantisch aantal kilometers gequest,iets van 3000, (nog heel wat voor mijn doen, want daarnaast ben ik ook nog met de bukker woon<>werk gefietst) maar dat is dan een mooie uitdaging om dat de komende jaren te blijven verbeteren. En samen met een maatje gaan we ergens in de komende jaren een zomertocht maken naar een of ander bierfeest in Beieren. Dat gaat door, alleen weten we nog niet wanneer.

Ook waardeer ik nu, sinds ik me door weer en wind, sneeuw, ijzel en hagel niet meer laat weerhouden, het mooie fietsweer van de zomer weer veel meer en heb me dan nu al voorgenomen om buiten woon<>werk, heel veel extra en ook langere fietstochten te gaan maken. Als aanmoedingingsprijs heb ik me de afgelopen dagen een Garmin Oregon 450T kado gedaan (is nu onderweg hoop ik, en is schandalig duur als ik naar een autonav kijk) en daarmee moet het maken en volgen van leuke routes alleen maar gemakkelijker worden. Ik verheug me daar nu al op en zal ongetwijfeld niet op mooi weer gaan zitten wachten achter de gerania. Als het aan mij ligt wordt 2011 een fantastisch fietsjaar.

2 opmerkingen:

  1. Over je armleuning; die heb ik niet. Maar ik heb een kabeltje die m'n stuur omhoog houdt. Is een remkabel die loopt van de knik in de trap-buis naar je stuur. Die bevalt me prima. Fotootje hier: http://strada48.blogspot.com/2010/10/stuurondersteuning-en.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Erwin,

    Heb ik ook, een kabeltje, ideaal voor de zweetbeperking. Maar ik krijg op langere tochten na enkele uren last van pijnlijke schouders en het helpt als ik mijn armen ondersteun.

    groeten Cor

    BeantwoordenVerwijderen