vrijdag 30 augustus 2013

Netkous

Binnen enkele maanden zal aan het fietspadennet in Rotterdam, met name aan de zuidkant van de stad, een mooi stukje worden toegevoegd. Het lijkt met veel fantasie enigzins op dit moois
alhoewel ik dit eigenlijk liever zie dan een stuk fietspad (pica's geleend van het www). Maar omdat het over een speciale fietsbrug gaat heeft het voor mij best wat waarde, aangezien ik binnenkort bij een nieuwe werkgever in den Haag ga beginnen en het ligt voor de hand dat mijn woonwerkfietsrit over deze nieuwe brug gaat. Zij (?) is er wel al, eergisteren is ze neergelegd, maar de aan- en afvoerroute moeten nog worden aangelegd. Daar gaat men nog tot medio 2014 over doen, dus nog even geduld.
Tot die tijd is het sowieso flink omrijden, de "Netkous" is voortgekomen uit de behoefte de A15 te verbreden en als spinoff krijgen we o.a. een mooi fietsviaduct. Maar om dat te kunnen doen zijn bestaande viaducten alvast afgebroken en gelden er allerlei omrijroutes, zodat ik van thuis de Beneluxtunnel niet zo gemakkelijk meer kan bereiken. Maar omdat mijn Quest nu eenmaal niet meer de jongste is en inmiddels flink 'wear and tear' laat zien,  ben ik er niet bang voor om via de roltrappen de Maastunnel te pakken, waar de body dan zo nu en dan de trap zelf raakt. De Quest is een paar cm te lang voor de lift daar. Het is goed te doen via de roltrap maar ik zal blij zijn als ik door de netkous zal kunnen glijden..Een animatiefilmpje is te zien op http://www.youtube.com/watch?v=VKmJHmC201k. zet je geluid evt wat zachter want de gratis meegeleverde flutmuziek staat nogal hard. Lijkt met fantastisch om daar eens flink doorheen te raggen.

5 opmerkingen:

 1. filmpje gekeken en lijkt me inderdaad leuk om doorheen te fietsen ; zeker als er onder de brug 20 km file staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar kijk dan wel uit dat je geen ladders er in ragt, dan is het mooie er snel af ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Cor,

  Dat ziet er smalletjes uit, die netkous.
  Zelf ga ik, om van Barendrecht naar de Beneluxtunnel te komen, over het tramviaduct over de A15, het fietspad over het oude havenspoor, en de fietspaden langs de Albert Plesmanweg, Vondelingenweg, etc., zie ook bijv. http://www.strava.com/activities/78638004. Dat is ook goed te doen.
  Groetjes Hans.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Hans,

   die route ken ik uiteraard maar aan het einde van het Havenspoorpad zijn ze ook al maanden bezig met de stadsverwarming ofzo, en ik vind daar wat omrijden inzitten (bij Reeweg etc). Als ik voor m'n lol fiets is dat geen probleem maar als ik woonwerk fiets moet dat liefst over de snelste route zijn, is voorlopig via Maastunnel schat ik)

   Verwijderen
 4. Dag Cor,
  Zoals wij zeiden in de bouw "Nou, er is goed geheid onder de pisbak!".
  De brug (el puente-ih Spaans) is manlijk (ih spaans tenminste).

  BeantwoordenVerwijderen