woensdag 24 juli 2013

Eurotour 2013 het land al weer uit

Gisteren waren er ongelooflijk veel velomobielen in Barendrecht. Normaal zijn er bij mijn weten 2, maar voor Eurotour 2013 kwamen er een stuk of 16 hier, want de overnachting na hun hete (33 graden C) dagtocht door Amsterdam, Leiden, Delft en Rotterdam zou op een camping in Barendrecht plaatsvinden. Nou, dat maak je niet vaak mee dus ben ik na het werk ook maar n's in de VM geklommen en heb de camping opgezocht. Onderweg reed er al een VM achter me en die zocht de camping, met een zwaar accent. Het bleek Mekio Yoo te zijn, uit Noorwegen maar met roots in Korea,  dan ook niet zo raar, een accent. Logisch dat 'ie de camping niet kon vinden, men heeft daar vrij recent de hoofdingang een kilometer verplaatst en er staat dacht ik wel een bord, maar in het Nederlands Ik ben 'm voorgegaan en daar aangekomen waren er al wat deelnemers eerder gearriveerd. Ze rijden blijkbaar niet als groep maar gaan groepsgewijs hun gang tussen begin en eindpunt. Even hier en daar een praatje gemaakt maar toen iedereen onder de douche stond ben ik de route nog een stuk teruggereden en kwam ik nog 5 VM's tegen, een club uit Noorwegen. Die wilden gaar eerst nog even langs de AH, om  eten en drinken in te slaan en vervolgens ook naar de camping. Na een biertje en wat praatjes ben ik na het schieten van wat plaatjes op huis aan gegaan. De verzameling omvat wel veel soorten VM's zoals een electrische Leiba, een Milan, een Evo-K, en een mooie eigenbouw van de Noren, die wat mij betreft het meeste weg had van een Waw.
Plaatjes gemaakt  met de standaard panorama functie van Iphone maar daar kun je helaas geen 360 plaatje mee maken, daarom in 2 ongelijke stukken die dan ook een ander formaat krijgen. De appelgroene VM is de eigenbouw. Body van kevlar, de top van carbon, sturen met twee hendels links en rechts dus best een technisch kundige bouwer.  De Milan was op het moment van fotograferen nog niet gearriveerd.
Vandaag ging de route de grens over en tot voorbij Brussel, als ik het wel heb.

7 opmerkingen:

 1. Hoi Cor,
  Ik kwam daar gistermiddag dus ook langs op mijn werk-woon routen. Ik meen dat ik jouw geel-rode VM nog net zag bij de rotonde, gevolgd door een geheel geel exemplaar. Ik wist niet dat er iets gaande was op de camping anders was ik zeker ook even afgeslagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja precies, dat klopt. Jammer Wilem Jan, maar woon je in de buurt en wat is je blog?
  Groetjes Cor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Cor,

  De noorse eigenbouw is de Sagitta van Theis Westergaard uit Trondheim, waarschijnlijk is hij samen op stap met Torstein Hagen, ook uit Trondheim en WAW-rijder Anders Løberg uit Bergen. De Sagitta lijkt inderdaad het meest gebaseerd op de WAW, de foto's van het bouwproces kun je hier zien:

  http://www.velomobil.no/theis_westergaard.htm

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Adri,

  Dat zou best kunnen, alhoewel Theis zelf niet in die groene Sagitta reed maar volgens mij in een Mango als ik het goed zag. Eens kijken naar dat bouwen van zo'n VM, altijd interessant. Dank voor de link en de info

  Groetjes Cor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er gezellig uit pa! Leuk om te zien dat de velomobielers zó goed met elkaar omgaan dat ze vanuit heel Europa met elkaar meeten voor een biertje en een rondje fietsen. Dat is in de graffiticultuur wel anders. Helaas..

  Nio

  BeantwoordenVerwijderen