donderdag 7 augustus 2014

Voor donkere dagen

Op dit moment lijkt dit verhaal nergens op te slaan, zo met zulke lange, zonnige dagen, maar daar komt op den duur altijd verandering in, en dan mogen velen weer bij nacht en ontij met de fiets naar het werk, of naar andere verplichte bezigheden. Want, laten we wel wezen, als het niet verplicht zou zijn, zou ikzelf bijvoorbeeld lekker wachten tot daglicht, maar dat is de meesten van ons niet gegeven. En op zo'n moment is je zichtbaarheid van levensbelang, dus naast dat je kunt zorgen voor goede en werkende verlichting, rood achter en wit voor (er zijn altijd weer idioten met een rood lampje voor) en niet slechts een gloeiende spijker maar een fatsoenlijke lichtbron natuurlijk. Maar dat is niet alles, je kunt ook veel doen met reflecterend materiaal, bijvoorbeeld zoals dat 'af fabriek' op een Quest is geplakt. Maar vind je dat onvoldoende of ontbreekt zo'n voorziening op jouw vervoermiddel, dan is er nu een oplossing, te koop bij iedere Bouwmaat bouwmarkt bij jou in de buurt:
Bijschrift toevoegen

De prijs is excl btw, dus het is niet goedkoop, maar wel van 3M dus goede, betrouwbare kwaliteit. iets kopen bij Bouwmaat, daar heb je wel een pasje voor nodig, maar iedereen met een inschrijving in de KvK kan dat, of via een handige klussende kennis, zo moet je er zeker aan kunnen komen.

2 opmerkingen:

  1. Deze heb ik ook achterop de Mango geplakt zoals te zien is op jouw achtergrond foto. In een lange strook plakken lukt niet echt goed. Daarvoor is de tape te stug of een velomobiel te bol. Een schaar doet wonderen. Of een fohn uitkomst kan bieden weet ik niet. Op de Quest zitten volledige stroken met blokjes vrachtwagenreflectie. Kan je in een keer plakken. Zal waarschijnlijk de stroomlijn wel iets verstoren. http://www.aanhangwagendirect.nl/avery-reflecterende-tape-rood-zachte-ondergrond-bi.html

    BeantwoordenVerwijderen