zondag 28 oktober 2012

Zegen

Vandaag zou ik met m'n maatje Hans een keer met de HSL toertocht meerijden. Hij heeft een tijdje geleden een Sinner trike gekocht, van het type 'Comfort', welke lijkt op een Hase
Kettwiesel, 2 wielen achter en 1 voor. Leuk ding, ziet er goed uit, schijfremmen, achtervering, bagagerek, heerlijke korte draaicirkel en een tuinstoel zitting. Vanmorgen vroeg bij 'm afgesproken. Helaas was ik al wat later dan ik dacht en hij dacht dat het later begon dus al met al waren we pas om 11 uur in Pijnacker op het Raadhuisplein. Eigenlijk maar goed dat we niet op tijd waren voor de HSL tocht, want er is wat mis met de Sinner. Alles lijkt normaal te werken maar het ding is niet vooruit te branden. En dat ligt niet aan de conditie van Hans want op de bukker gaat 'ie net zo hard (of langzaam, hoe je het bekijkt) als ik. Dus met een voor mijn gevoel slakkengangetje zijn we maar weer teruggefietst naar ons vertrekpunt. Pauze van niks, want volgens mij kun je op zondag om 11 uur nergens in Pijnacker een bak koffie kopen en daar hadden we toch echt wel trek in. Het was aardig fris, onderweg nog wat spetjes regen en overal was het zonning behalve waar wij reden want daar hing steeds precies een wolk voor de zon. Neen, op deze tocht rustte geen zegen. Volgende keer beter.

7 opmerkingen:

 1. Klopt de sporing ?
  Zijn de kettingbuisjes schoon ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We gaan er binnenkort een keer goed naar kijken. bedankt voor de goeie tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Bram Bij mijn weten hoef je de achterwielen van een Comfort niet te "sporen".

  Een Sinner Comfort is sowieso niet één van de snelste fietsen en als je er dan in een Quest naast gaat fietsen, dan valt het tempo waarschijnlijk erg tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch gaan we daar wel naar kijken, na een aanrijding zou een wiel best wat uit het sync kunnen staan. 'Niet een van de snelste' is ngal een verschil met 'n gemiddelde van nog geen 11 km/u over 33 km, en na afloop had Hans knieklachten en was 'ie uitgewoond...Er is iets niet in orde en we zullen het vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dat is zelfs voor een Sinner Comfort een erg laag gemiddelde. Dan zal er toch wel iets met de fiets aan de hand zijn. Succes met zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het een beetje de Roulandts onder de trikes. Maar zo'n lange wielbasis moet best comfortabel zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb, ten onrechte, aangenomen dat het om een nieuwe fiets ging. Komt denk ik door de foto. Bij een tweedehands fiets waarvan de geschiedenis onbekend is, moet je inderdaad alles controleren op het moment dat de fiets zo zwaar loopt. Bij een nieuwe ga je gewoon terug naar de verkoper:)

  Maar hoe spoor je de achterwielen van een delta-trike? Ik zou het echt niet weten. Jullie wel?

  BeantwoordenVerwijderen