donderdag 14 juli 2011

Zomer 2011


nounounou, ongelofelijk wat een weer. Jammer voor al die niet-overdekte weggebruikers, het regent dan wel bijna nooit maar deze maand regent het bijna nooit NIET. De last minutes naar de zon zijn niet aan te slepen. Snap ik, kan ik inkomen. Denk er zelf ook over.

Toch nog een lichtpuntje: de Eggbeaters heb ik gisteren op zo'n zeldzaam droog moment toch in de cranks weten te monteren. Dat ging niet soepel, je kunt er door de trapgaten wel bij maar je moet kracht zetten en dat valt zo niet mee, maar het is toch gelukt. Daarna de plaatjes onder de Lidl fietsschoenen (houden zich voortreffelijk) verwisseld, de boutjes daarvan zaten vastgeroest en dat kostte me ook best moeite, maar na wat rommelen met kruipolie en de accutol met imbusbitje op slagstand wist ik ze toch los te krijgen. Daarna de Crankbrother plaatjes erop, er zitten voldoende imbusschroefjes bij voor allerlei zooldiktes. Erna op proef in en uitklikken: perfect, als je de slag te pakken hebt, je voet voorover in een vooruitgaande beweging op het pedaal neerzetten, dan klik je zo in. En uitklikkend heb je iets meer ruimte nodig dan met SPD, maar voor de Quest wielkast lukt dat prima. Ik heb nu nog, na tig jaar, soms meer moeite met de SPD pedalen dan nu na 4 keer oefenen met deze nieuwe pedalen. En de plaatjes raken de straat niet eens als je loopt, met deze mtb-achtige fietsschoentjes met profielzool. Dus daar slijten ze niet van, ook een pluspuntje. En vanochtend dus door een plensbui naar m'n werk gefietst: Prima!. Ik krijg m'n schoen er (gewoon trappend) onmogelijk uitgeklikt dus kan ik omhooghalend ook voldoende kracht zetten, en m'n knieen genieten van de aldus verkregen vrijheid. Overigens kan ik daar nu nog weinig zinnigs over zeggen, 10 KM is nou niet direct een wetenschappelijke basis om conclusies aan te verbinden, maar de eerste effecten zijn hoopgevend.

2 opmerkingen:

 1. het lijkt wel herfst ge cor!
  ik ben maar met de trein naar zaandam gegaan, nazca een gedwongen vrije dag!! morgen maar weer een stukje liggen.... nog even en dan kan ik eindelijk weer mikjn groene race monmster in!!!
  ff de vs onveilig maken

  gr marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Marcel,

  kwam vanmiddag naar huis een gigantische plas tegen waar ik niet meer omheen kon. Dan er maar doorheen, maar hij was wel 40 cm diep, de Quest stond tot mijn navel vol regenwater. Toch maar even gestopt en zoveel mogelijk er weer uit laten lopen, er stond nog 5 cm te klotsen onder mn zitje. wat een zomer.
  Veel succes met ROAM en respect!

  groeten Cor

  BeantwoordenVerwijderen