maandag 24 januari 2011

SPD schoenen en armen van anderhalve meter

Vanavond was ik heel laat weg van kantoor want woensdag hebben we een feestje en ik mocht ook lid zijn van de feestcommissie. Zo laat, dat de zaak al op slot was en op het alarm, toen ik erachter kwam.
Ik kon niet meer terug naar binnen om m'n spd schoenen aan te trekken die ik gewoon effe was vergeten en daar kwam ik pas achter toen ik, al lang en breed buiten het hek, vaststelde dat gewone gympies bijzonder lastig inklikken. Nou ja, dan toch maar zo proberen. Ik had ook geen zin om collega's met sleutels en codes terug te laten komen. Ach, 't is maar 10 kilometer.

Zodoende kwam ik nogal verkrampt thuis, m'n tenen hebben toch de neiging als een handje om de spd-stompjes te willen knijpen en ik durfde onderweg ook niet snel en of krachtig te trappen, bang als ik was om van de pedaal-leftover-tjes af te schieten en me te bezeren aan de harde en niet al te vergevingsgezinde randen van de trapgaten.

Zo stapte ik de deur binnen en vond gelijk een briefje van een bezorgdienst die een pakketje bij de buurtjes had afgegeven. Mooi, het bevatte een gemodificeerde koplampunit van de Ixon speed. Ik had nl in mijn beste Duits, wat ik regelmatig oefen op de bierfeesten in dat land dus dat is niet zo heel beroerd, een mailtje aan de klantenservice gestuurd dat ik helaas geen armen heb van anderhalve meter en het dus lastig werd de B&M te bedienen als ik 'm in mijn Quest wilde inbouwen. Heel tof kreeg ik een briefje terug dat ze een lamp met "Fernbedienung", jawel, zouden sturen en als die beviel kon ik de andere terugsturen. Dus geen gehannes met eerst betalen en dan 1 van de 2 houden en de ander terugsturen en dan weer geld terug zien te krijgen, nee: Gewoon in vertrouwen (wat ik blijkbaar weet te wekken, wonderlijk) is dit lampje me toegestuurd. En het ziet er goed uit er zit nu een snoer aan van anderhalve meter met 2 contactjes waar ik dan een drukschakelaartje, net als die van de claxon zoals VM ze nu levert, aan kan klikken en dan werkt dat hetzelfde als het normale schakelaartje bovenop de licht unit, jaja. Dit is geen gewone koplamp, ten minste als je de rekening ziet, geloof je dat haast niet. Okee, ik geef toe, er komt een giga berg licht uit, echter als ik zie hoe Erwin met zijn verlichting een halve vierkante kilometer weet te verlichten met een beperkt stroomverbruik en voor een paar tientjes en met 2 rechterhanden dan is dit niet echt een koopje. Maar ik heb 'm nu zoals ik wilde, dus ik ga 'm binnenkort inbouwen. Dan hoor je daar ongetwijfeld meer over.

Ik heb geluk dat ik nog een paar reserve fietsschoenen hier heb staan..

2 opmerkingen:

 1. Mooi lampje en prima service daar bij B&M!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erwin,
  heb nu Chrome en nu kan ik weer reacties plaatsen. Google werpt blijkbaar alles in de strijd om het browser marktaandeel.
  Ja, fantastische tent, B&M. Nu nog inbouwen, weer die top eraf, niet het leukste klusje, maar ach, alles voor een 'zee van licht', past wel bij deze gele onderzeeer.

  groeten Cor

  BeantwoordenVerwijderen