donderdag 27 februari 2014

WorldWide Club

eigen foto Obt 2010
Op dit moment staat de teller van onze Strava velomobielclub op 34. Helaas is dat maar een fractie van de velomobilisten die op deze aardbol rondzwerven. Dat komt misschien wel omdat ik in mijn enthousiasme, toen ik de mogelijkheid op Strava tegenkwam, spontaan een club aangemaakt heb en deze eenkennig Velomobielclub Nederland heb genoemd, me daarbij niet realiserend dat ik hiermee vele andere nationaliteiten min of meer uitsloot. Dit is nooit mijn bedoeling geweest, en sommige fietsers van over de grens hebben dat ook niet zo gevoeld en hebben zich gewoon aangemeld. Prima. Maar vooral die velomobielfietsers die zich niet hebben aangesloten bij Strava en bij onze club : het is echt leuk. Niet omdat je als VM-er gemakkelijk een King of the Mountain zou kunnen worden (alhoewel sommigen dat ook leuk vinden) maar dat gaat er dan meer om dat zij graag snel gaan en dat wellicht belangrijk vinden. Maar andere fietsers, waar ik ook onder val, zijn niet per se snelheidsduivels, alhoewel je al gauw sneller gaat dan de meeste bukkers, maar ik vind het gewoon leuk later mijn ritten nog eens na te slaan en de leuke routes van een vorige rit weer eens terug te zoeken. Of ik heb Strava wel eens gebruikt om een route naar Breda uit te zoeken, geholpen door de routes die ik dan tegenkom die door andere Velomobilisten zijn afgelegd en wellicht goed rijdbaar zijn, zeker als deze route vaak of zelfs dagelijks wordt afgelegd. En wat ik ook leuk vind is om te zien waar andere VM-ers rijden en hoe zehet er vanaf brengen. Hoe leuk zou het zijn om eens te checken welke routes Adrie, onze Scandinavische Strada coureur, allemaal volgt, of welke gigantische prestaties te zien zouden zijn van mensen die brevetten rijden, of rondjes IJsselmeer, of met vakantie bergen beklimmen of rivieren volgen tot aan de bron. Die mogelijkheden maken voor mij Strava zoveel meer dan alleen een prive-tracker met wat competitie elementen.  Dus ik zou het alleen maar interessanter gaan vinden als onze Belgische Orca rijders ook terug te vinden zouden zijn, of wellicht Amerikanen en Australiers. Ik heb familie in Australie en die vind ik ook op Strava en dat is weer een extra manier om met ze in contact te blijven door kudo's en commentaar te leveren bij hun prestaties, en dat doen ze bij mij ook. Dus bij deze is iedere Velomobilist, in welke taal dan ook, van harte uitgenodigd om zich bij onze club aan te sluiten.  Ik ben zo vrij geweest de naam te veranderen in "Velomobile club worldwide", en via deze link kun je daar wat rondkijken (en je aanmelden). De app is gratis en draait op allerlei smartphones en zonder veel gedoe ben je zo op weg.

4 opmerkingen:

 1. Over worldwide gesproken. Dan is deze link ook leuk: http://raceshape.com/heatmap/
  Niet alleen vm rijders natuurlijk. maar mijn eigen ritjes kan ik er duidelijk uithalen.

  groet,
  Paul

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Paul, ik ben lid van de strava velomobiel club, alleen moet ik de laatse tijd helaas meeste van mijn ritten als private aanmerken omdat mijn ritten anders geflagged worden door de amateurs/profs die het niet leuk vinden dat ik al hun KOM's op mijn WW route van 65 km pak (aantal weken geleden met windkracht 7 voor had ik 13 KOM's en dat werd meteen afgestraft). Hopelijk komen ze bij Strava ooit met een velomobiel categorie.

  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Paul, ik ben lid van de strava velomobiel club, alleen moet ik de laatse tijd helaas meeste van mijn ritten als private aanmerken omdat mijn ritten anders geflagged worden door de amateurs/profs die het niet leuk vinden dat ik al hun KOM's op mijn WW route van 65 km pak (aantal weken geleden met windkracht 7 voor had ik 13 KOM's en dat werd meteen afgestraft). Hopelijk komen ze bij Strava ooit met een velomobiel categorie.

  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Cor, ik ben lid van de VM strava club. Alleen moet ik helaas de laatste tijd meeste van mijn ritten als private aanmerken. De amateurs/profs vinden het niet leuk als je hun KOM's verslaat. Een aantal weken geleden met windkracht 7 voor had ik een inbox vol met flags en een email van strava dat ze niet willen dat velomobielen mee doen met de rankings. Hopelijk komen ze ooit nog eens met een velomobiel categorie.

  Rob

  BeantwoordenVerwijderen