maandag 3 februari 2014

Bijgeluiden

Tegenwoordig heb ik weinig last van bijgeluiden in de Quest. Het is een al wat ouder model Quest, met een tussenas (dus een dubbel overbrenging). Deze heeft ook een witte kunststof idler onder het zitje die volgens mij niet voor gebruik met o-ringen bedoeld is, dus dat maakt wat kabaal. En een ketting die altijd tegen de onderkant van het zitje aan rammelt. Ik heb een harde kap op de fiets, waardoor de geluiden nog harder lijken dan zonder. Ik heb geen rubber tussen de body en de top. Daardoor is de hele fiets 1 grote klankkast. Ik heb de bandjes flink op spanning, want dat rijdt lichter, maar klappert harder. Ik heb ouderwetse kogelkopjes die vaak speling vertonen en dan ook herrie veroorzaken. Ik fiets bij voorkeur op het kleine blad voor, dan schakelt dat zo lekker met kleine stapjes op, maar daardoor is de ketting snelheid maximaal, en maakt in deze stand dan ook het meeste kabaal.

En toch heb ik er geen last van...want ik heb tegenwoordig muziek aan boord. (plaatjes van de internets).


Een Logitech UE Boombox. Voorheen 249 Euro, nu nog maar 139,- Via een kabeltje sluit ik een mp3spelert aan. Via bluetooth kan ik de muziek van m'n smartphone afspelen, allebei met een geweldig geluid, maar helaas is de batterijduur niet zo heel lang, Ze geven TOT 10 uur op maar dan weet je wel dat ze dat marketing-gewijs gezien behoorlijk ruimhartig hebben gemeten. Ik denk dat het eerder maximaal 6 uur is. Ik moet nog maar eens meten hoe lang ik met een volledig geladen accu doe. En nog een nadeel, alhoewel het in mijn geval een kleine rol speelt: het geval is 40 cm lang en weegt 2 kilo. Nog geen anderhalf procent van het totale rijklare gewicht met mijzelf aan boord. Maar mensen die 40 kilo wegen en een carbon fiets hebben, zullen daar anders tegenaan kijken. Verder kun je alleen aan het 220v net opladen, helaas niet via usb. Maar dat weegt allemaal niet op tegen het voordeel van de geluidskwaliteit, die is om te smullen.

 Voorheen had ik deze Nokia speakertjes:
Leuke kleine speakers, lekker licht,  powered by losse potloodcellen, dus muziek zolang er verse batterijen zijn, maar dat geluid is niet van grote klasse, en dat kan ook nauwelijks met zo'n klein formaat. 
Hier nog voor had ik in-ear dopjes, maar daardoor hoorde ik helemaal geen verkeersgeluiden meer en dat wil ik wel graag horen, dus deze Boombox is voor mij de oplossing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten