zaterdag 22 september 2012

Spanning en sensatie

Deze week weer lekker met de Quest gewoonwerkt. Bevalt prima als het niet al te warm is en het koelt aardig af in Rotjeknor. Vandaag een graad of 14 max. Maar wel grandioos VMweer. Maandag voor het eerst met de VM en dat viel me wat tegen. Allereerst omdat ik mezelf op rantsoen gezet heb, daardoor lijken je krachten toch afgenomen. Maar thuis direct de bandjes maar weer eens opgepomt en op een acceptabele 'spanning' gebracht waardoor je de echte 'sensatie' direct weer kunt ondergaan: met minder moeite veel sneller gaan of zoals ik, met niet te gek veel inspanning de gewone bukker voorbij en niet compleet doorgezweten aankomen op je werk. Het is goed te merken dat het daglicht steeds korter duurt. De extra verlichting maar weer uit het vet gehaald en alle accu's die deze winter hun prestaties moeten leveren maar weer eens aan het laadinfuus gelegd. Daar zitten er wat tussen die minder gaan presteren. Dus bij NKON nog wat kwaliteitsbatterijtjes besteld, binnen een dag keurig in huis en voor de beste prijs. Ik heb nu een Powerex MH C9000 lader voor AA en AAA accu's, een super ding wat echt je accu weer goed vult maar ook kan analyzen, ontladen, bijladen etc. kost wel 50 a 60 Euro maar dan heb je ook wat..)
Dat alles om de batterijen op 'spanning' te brengen.. Helaas zal ik mijn Quest en het fietsen even moeten missen, maar het leuke voor mij is dat ik de komende week in Munchen ga doorbrengen om daar de 'sensatie' van het Oktoberfest te ondergaan. Slecht voor de lijn maar dit sla ik echt niet over. Ik ga proberen de schade beperkt te houden en vanaf volgende week zaterdag zal ik mijn ascetische levensstijl weer oppakken. Dus met een koffer met maagtabletten en fris ondergoed zeg ik: tjuus, tot later.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Cor
  Waarom niet met de Quest naar Munchen?
  Dan kun de de "schade" er gelijk weer af rijden
  Veel plezier
  groeten, Andre

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Andre,
  Dat ben ik vast van plan!! Een maatje van me heeft beloofd mee te gaan en ergens de komende jaren (als mijn tienerzonen zelf hun vakantie invullen) dus binnen nu en een jaar of 5 gaat het echt gebeuren.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. have fun ginder :p

  die lader is echt zijn geld dubbel en dik waard

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo B.a.r,

  Vooral goed merkbaar bij oude batterijen, die het lijken te hebben opgegeven, die worden door deze lader vrijwel nieuw leven in geblazen.

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen