maandag 12 september 2011

'n Hondekul

De kleuren aan de buitenkant van de Quest beginnen te lijken op wat ik in mijn vorige post meldde. Eerst heb ik het electra weer eens herzien, een enkel blinkertje per 'hoek'was wat mager, en doordat dit wel erg weinig stroom gebruikt ging de automaat wat sneller, zodat het soms niet als knipperlicht herkend werd. Ik heb er nu een zoemertje tussen gezet en dubbele leds dus nu 8 stuks rondom. Er komen er ook 2 in de spiegelkapjes die ik van carbon gemaakt heb op basis van een gewone fietskoplamp model jaren 80, schat ik. Eerder al de claxon en de B&M aangesloten. Voor ik de knippers erin plak (met smeltlijm) dus eerst de dd-lak aanbrengen en dat is dan (bijna) de laatste fase. Daarvoor ben ik volop bezig geweest met plamuren en schuren en nog is íe niet glad. Nu dan de eerste laag lak op de body, geel en rood, straks de top ook en dan nog een keer rondom goed bekijken of er nog oneffenheden inzitten en die eventueel nog maar es vullen en schuren. Daarna eindelijk nog 1 keer lichtjes schuren en aflakken. Omdat ik dat niet in een spuitcabine doe maar gewoon thuis in de garage (met de deur open voor de kwaaie dampen) met een verfbakje en een speciale dd-lakroller (lost niet op, gewone schuimrubber rollers wel), wordt het resultaat niet zo glad als bij de spuiter. Er zitten dan her en der stofjes in de lak. Die kun je er als het goed uitgehard is (na minimaal een week ofzo) uitpoetsen met Commandant en een poetsmachien, en daarna zou 'ie moeten glimmen als een hondekul, zoals we hier in dit deel van Nederland zeggen.

2 opmerkingen:

  1. Volhouden en dan kun je straks weer lekker fietsen in een mooie gereviseerde fiets ,ik duim voor je dat ie voor de winter klaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Gerrit, dank voor het duimen, doe ik ook, vanavond de hele body nog maar weer 's geschuurd. Een ding is klaar: de claxon, die heb ik ook maar geel gemaakt.
    Je weet nu zelf hoe lekker het is, zo'n regen en windjack op wielen ;-)

    Groeten Cor

    BeantwoordenVerwijderen