donderdag 25 april 2013

Strava Club voor Velomobilisten

Een paar dagen geleden heb ik voor het eerst van Strava gehoord, en ik heb het gelijk maar gedownload op m'n Smartphone want ik probeer dat soort dingen graag uit. En ik blijk direct met het Strava virus te zijn besmet. Het daagt me uit, hier in de buurt zijn allerlei records die erom vragen te worden gebroken, in mijn geval door een VM-er. Je blijkt ook een club (of meer) op te kunnen richten, en dat heb ik dan ook gedaan: Velomobielclub Nederland, gelijk maar een landelijk geheel van gemaakt. En zonder ruchtbaarheid hebben we opeens 11 leden. Daarom heb ik besloten er maar een post aan te wijden, wie weet hoeveel velorijders er lol aan kunnen/willen beleven. Het leuke is dat je elkaar actief kunt volgen maar je kunt ook gewoon de club aanklikken en dan zie je de prestaties van de clubleden. Het voordeel hiervan is ook dat je steeds meer goed begaanbare routes krijgt en van de mede VM-ers niet alleen blogs kun lezen maar ook precies welke routes ze fietsen. Ik vind dat een toevoeging aan alle functionaliteit die we al hadden. Voordat Strava er was gebruikte ik Micoach, wat ook wel wat leuke voordeeltjes heeft, zoals een playlist, gesproken instructies en een pauze button, maar dat heeft helaas geen King cq Queen of the Mountain ranglijsten. Je kunt met Strava ook Rissen zonder dat er een tegenstander in de buurt is. Het kost allemaal niks, het schept geen verplichtingen en je bent vrij om lid te worden of dat weer in te trekken. Maar gezellig als je meedoet.

4 opmerkingen:

 1. Strava heeft mij en een collega ook te pakken. Erg leuk programma.

  Ik voel me wel een beetje bezwaard af en toe met de KOM's op rechte stukken, en ook wel de kleine viaducten, daar kan een racefietser natuurlijk niet 'eerlijk' tegen concurreren. Anderzijds kan de velomobiel natuurlijk niet concurreren op de echte klimmetjes.

  We hebben eigenlijk een eigen categorie nodig; die zou anderzijds weer zo klein zijn dat er meestal niet veel lol aan is.

  Voor de Strava enthousiastelingen: nog meer Strava opties http://www.jonathanokeeffe.com/strava/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Intussen in elk geval 1 lid erbij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ondanks dat ik niet in de buurt van Utrecht rijd heb ik me evengoed aangemeld bij velomobielclub nederland , Gerrit.
  Blijkbaar was het een goed idee van je om een club aan te maken.
  Helaas word mijn gpsmap60csx device niet ondersteund , jammer ik had er een snelle woon/werk track in die ik van de week gereden heb.
  Moet ik m nog maar eens doen met strava op de iphone aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Gerrit,

   Welkom bij de club. Deze is fictief gevestigd in Utrecht, waar je woont doet er helemaal niet toe, iedereen kan zich aanmelden. Misschien kun je de track van je Garmin naar je PC uploaden en dan in Strava importeren, maar alle ins en outs ken ik daarvan niet, zou je ff moeten googlen.
   Groetjes Cor

   Verwijderen