maandag 10 december 2012

opening of the box

De verwarmbare inlegzooltjes zijn binnen. Het heeft even geduurd, Lidl heeft wat geschoven met regio's volgens mij want de winkels hier in de buurt waren eerst allemaal regio 2 en nu is de helft een ander regio. Gunstig, zo op de grens zitten, maar dan moet je het wel weten. Enfin, de doos is daar.
Deze bevat de 2 zolen (groot genoeg tot maat 48, zelf pas knippen)) en daaraan de kabels (lang genoeg voor laarzen), twee batterij-packs van 3.6V(voorzien van een handige clip om de packs op je schoenen of aan je laarzen te doen), een oplader en een manual. Op de pack zit een schakelaar voor de 2 warmtestanden: stand warm(groen ledje), heet(rood ledje) en uit. Pas knippen gaat gemakkelijk(knip niet in het element wat is aangegeven). Opladen uiteraard ook, zou 6,5 uur duren wanneer de batterijen leeg zijn. Het is een simpele lader, vandaar dat wordt gewaarschuwd nooit langer dan 8 uur achtereen te laden.
Her setje weegt totaal 319 gram en na terugsnoeien tot mijn maatje 43 precies 300 gram.
Volgens de verpakking zouden volledig opgeladen packs het 4,5 uur moeten volhouden op de warmste stand. Ik ben nu de zaak aan het opladen en zal later deze week een test uitvoeren. Uiteraard kan ik nu nog niet beoordelen of die hete stand überhaupt vol te houden is dus of het reëel is om die stand te gebruiken.
Binnenkort de belangrijkste antwoorden : doen ze het goed, welke stand is het aangenaamst en hoe lang houdt deze verwarming het vol op een hele lading??

2 opmerkingen:

  1. Ik heb ook zo'n setje, maar dan gewoon met oplaadbare batterijen. Als je genoeg batterijen meeneemt, dan heb je 24 uur per dag warme voeten ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Wim,

    Dat kan ook maar ik weet graag hoeveel ik nodig heb als een rit bijvoorbeeld 8 uur duurt...
    mvg Cor

    BeantwoordenVerwijderen