maandag 21 november 2011

Marathonnetjes

Deze week mijn nieuwe cameraatje een beetje uitgeprobeerd. Waar zet ik 'm neer op de Quest, heeft het zin om in het donker te filmen, hoe interessant vind ik het zelf nog als ik 100 KM fiets en dat terugkijk etc. Ik had een 4GB SD kaartje in huis van de supermarkt en dat werkte heel aardig, was alleen wat snel vol. Ik wil met de OBT2011 wel delen van de heenreis, die in daglicht plaats zal vinden en de Oliebollentocht zelf opnemen en dan heb ik het toch wel over een KM of 300, wel een paar uurtjes dus. Dus ik heb een groter kaartje gekocht, van Sandisk nog wel maar dat viel tegen. De supermarktkaart, class 4 (schrijft minstens 4MB per seconde) werkte okee maar de Sandisk card van 32 GB, ook class 4, schrijft schokkerig en laat iedere 2 seconden de beelden even stilstaan. Jammer, maar dat is geen porem. Even contact gehad met de leverancier en die staat welwillend tegenover een omruilactie voor een class 6, dus de Sandisk gaat morgen retour met de post.

Vorige week 's morgens naar m'n werk zie ik een fietser die een paar honder meter voor me zonder op of om te zien botweg het fietspad van links opkomt en daarna op z'n gemakkie langzaam de koers naar rechts verlegt. Ik heb er geen last van want het gebeurt verderop. Even later ga ik 'm net onder aan het viaduct voorbij en tijdens de klim haalt hij mij weer in en sist 'Je bent een gevaar op de weg met zo'n ding'. Nu brak mijn klomp: iemand die zelf als een olifant door een porceleinkast fietst, van mij geen last heeft, niets gevaarlijks of bedreigends meemaakt en je dan dat soort verwijten maakt, ik was er stil van. Donker en mistig dus mijn lichaamstaal zal hem ook niks gezegd hebben. Ik vraag me af wat hij onderweg de passerende auto's, vrachtwagens, trams en stadsbussen meedeelt, die veroorzaken ten slotte honderden slachoffers, ik heb ooit alleen een hondje geraakt en een paard laten schrikken.


Vanavond lekker in de woonkamer even de Marathonnetjes omgelegd: Ben benieuwd of het morgen zwaarder of lichter gaat dan met de Kojaks met antiplatt. En of het nog lang mistig blijft...

3 opmerkingen:

 1. Hee Erwin,

  Lachen toch. Effe een geintje.

  Update mbt het verschil tussen de oude en nieuwe buitenbandjes: nauwelijks, het kan nu niet meer lek maar ik ga nog even langzaam.

  mvg Cor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. update geheugenkaartje: Leverancier DataIO (geen aandelen) heeft me 2 stuks 18 GB kaartjes toegestuurd met een hogere schrijfsnelheid om uit te proberen. Wat niet bevalt mag ik terug sturen. De service is in ieder geval perfect.

  BeantwoordenVerwijderen