zondag 19 december 2010

Navibe sucks!

Afgelopen dagen een beetje gespeeld met het navigatieapparaatje wat ik vorige week binnen kreeg, een Navibe Mercury 100. Dat beloofde veel voor een beperkt bedrag. Je kan er handig een route in zetten, het apparaat kon de afgelegde route recorden en op de pc tonen en dat werkte. En last but not least, het was een uitgebreide fietscomputer. Leuk allemaal, en jammer: als het zou werken is het meer dan genoeg voor mij. Ik wil graag zelf een route uitzetten en als het apparaat me dan af en toe een seintje geeft van: "volgens je zelf uitgezette route moet je hier links", dan kom ik er wel. En als ik dan achteraf ook nog over de afgelegde route beschik om terug te zoeken waar dat verschrikkelijke goeie of slechte fietspad ook alweer was, of waar het misging, om de route voor de volgende keer te verbeteren, prachtig.

Maar toen ik gistermorgen het apparaat weer aanzette was alles in de war en werkte er niks meer. Het leek of het apparaat was volgelopen met data. Na aan de PC koppelen en wat dingen resetten werkte een deel weer maar het belangrijkste van een navigatie, nl dat 'ie je de weg wijst, dat was over. Ik heb het nog tig keer geprobeerd maar niks, geen sjoege. Nu ben ik het zat en stuur ik het hele ding terug. Dus een gratis tip: Laat de Navibe Mercury 100 links liggen, is crap, het doet niet wat het moet doen en de hulpkanalen zoals de website van de fabrikant of een hulptelefoonnummer etc zijn niet ingesteld om je te helpen, maar meer om de indruk te wekken dat er een hele organisatie achter zit. En zeg nou zelf: als ik na een week al zo'n gecrasht systeem heb, hoe lang zal de zaak dan na wat hulp overeind blijven? Dus veel vertrouwen het ik toch niet meer. Verder is de handleiding zo summier dat het helemaal niet goed duidelijk wordt wat het apparaat kan, laat staan of er iets aan de huidige warrige toestand van het apparaat kan worden gedaan. Ik ben er nu anderhalve week mee aan't klooien en nu heb ik het echt gehad. Over en uit.

2 opmerkingen:

 1. Mogelijk zijn de spullen van Holux, Raptobike importeert ze, een betaalbaar alternatief. En anders sparen voor de 'real thing', een Garmin Oregon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Wim,

  Bedankt voor de tip. Ik moet eerst maar 'ns bedenken wat ik ermee wil en ook hoeveel ik er voor over heb...
  Tilburg en de OBT vind ik zonder GPS ook wel, maar ik wil er wel 1!
  groeten Cor

  BeantwoordenVerwijderen