donderdag 7 oktober 2010

weer on the road

Zoals ieder jaar was ons bezoek aan Muenchen weer bijzonder geslaagd. Verrassingen bestaan alleen nog in de vorm van hoe ziet het appartement eruit en hoe is het weer. Verder weten we best wat ons daar te wachten staat en ook dit jaar voldeed alles weer aan die verwachtingen. Wel heel koud soms, het is maar enkele tientallen kilometers van de Alpen en de wintersport dus ze zijn wel wat gewend. En nat, we hebben de zaterdag daar flink veel regen gehad en dat is niet zo lekker. Maar omdat we alles met OV bereizen en de feesttenten en andere gelegenheden overdekt zijn en wat er tussen zit met een paraplu behapbaar wordt was zelfs dat geen reden om niet tevreden terug te kijken. En de overige dagen waren fris maar vaak wel met een zonnetje. Air Berlin is een fantastische maatschappij waar alles klopt. Tijden, de stewardessen waren ronduit schatten, wat te drinken en een hapje, de meest moderne manier van inchecken (online als je wilt)dus geen lange rijen, (wel bij de beveiliging) mooie nieuwe vliegtuigen met lederen zetels, grandioos. Alleen de rit van Keulen naar thuis was een ramp met alle verkeersinfarcten die we onderweg hebben mee moeten maken. Wat een feest is een fiets dan. Over fietsen gesproken:

Eindelijk heb ik de vorige week de Quest weer straatwaardig gemaakt. Weliswaar zit de top er nog niet definitief op, dus zonder kit en met een tijdelijk teepje. Dat is omdat ik nogal veel overhoop heb gehad in de Quest en eerst een paar weekjes wil rijden zodat alle kinderziektes er weer uit zijn en ik optredende problemen eventueel zonder top te lijf kan. Verder is er nog van alles te doen maar als ik tijd heb ga ik fietsen, dat is nu weer even belangrijker. De kleine klusjes komen de komende weken wel.

Zaterdag overigens liep de ketting er al weer vanaf. Ongelofelijk, bij het afstellen zonder top was ie er op geen enkele manier af te krijgen en dan ben je op pad en dan gebeurt het direct. Ik schakelde voor van het kleine naar het middenblad, ook niet een richting waarin het logisch is dat de ketting eraf loopt, meestal van midden naar groot of naar klein. En uiteindelijk lag íe er aan de binnenkant af en zodanig klem tussen frame en blad dat ik echt met de Quest ondersteboven en met handschoenen aan een tang moest gebruiken om de ketting er uiteindelijk weer tussenuit te wringen. Crap!

Verder zijn de modificaties eigenlijk best okee, zij het dat ik de knippers wel erg snel vind gaan en ik moet nog wat experimenteren met een zoemertje, want de standaard buzzer van VM zorgde ervoor dat de leds slechts een zwak schijnsel gaven dus die heb ik er snel weer tussenuit gehaald. Een zoemer is niet echt nodig want als ik over m'n tenen kijk zie ik precies van binnen of de knippers nog aan staan ja of nee.

Al met al heb ik er inmiddels weer 120 KM mee gereden en begin ik er weer aan te wennen. Raar, het was maar een week of 6 a 7 dat ik de Quest niet kon gebruiken, en ik ben al die tijd wel gewoon woonwerk blijven bukkeren en dan toch moet je wennen als je dan voor het eerst weer in je Quest stapt. Maar het went snel en de kriebels zijn er weer. Zo veel zelfs dat ik van plan ben, misschien al volgend jaar, in de vakantie een flinke tocht te gaan maken. Dit is een soort droom van me die ik echt ga proberen werkelijkheid te laten worden. Zoals je in mijn vorige post hebt kunnen lezen mag ik me eens per jaar graag vertonen in Muenchen en het summum van genot zou zijn als ik met mijn Quest naar het Oktoberfest zou fietsen, daar een paar daagjes feesten en dan weer terug fietsen. Dat heb ik gedeeld met mijn drinkmaatjes daar en 1e Hans (we hebben er 2), gaf aan dat hij wil overwegen om mee te gaan. Hij heeft al wel een ligfiets, is sportief ingesteld en heeft tevens het ideale postuur voor zo'n tocht dus ik acht dat best haalbaar. Maar voor we definitief die knoop kunnen doorhakken zullen we nog veel moeten regelen, zoals: kan ik me al die vakantiedagen veroorloven, hoe regelen we support onderweg, als we dat nodig vinden, en legio andere vragen die we nu nog niet eens kennen en toch een antwoord op moeten verzinnen. Dus het is nog steeds een droom. Het is heen 'n KM of 900 dus ik dacht een dag of 12 fietsen a 150 km en wat rustdagen tussendoor, paar dagen Muenchen is al gauw 2 weken.

Hier hoop ik nog vaak op terug te komen met positief nieuws.
Totaalstand Quest 78 : 42856

Geen opmerkingen:

Een reactie posten